KAMILICA NEMŠKA hidrolat – povsem svež

(1 mnenje stranke)

12,00

100 % naraven, nerazredčen, brez konzervansov

Količina: 100 ml

Deli rastline: cvetovi in majhen del nadzemnih zelenih delov

Rastišče rastline: Dišavni vrt pru Vidi, Slovenija

Način vzgoje: gojeno

Način destilacije: parna destilacija, klasična metoda

Voda pri destilaciji: izvirska

Datum destilacije: maj 2020

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Kamilica za naš hidrolat je zrasla na našem dišavnem vrtu. Več o njej pišemo na strani o dišavnem vrtu. Čudovito je videti našo kamilično poljano, ko je kamilica v polnem cvetenju. Njeni nežni cvetovi so med vsemi našimi zeliščnimi cvetovi edini, ki se ob slabem vremenu in zvečer pred temo zaprejo, ko posije nanje sonce pa se spet na široko odprejo.

Značilni vonj kamilici daje eterično olje. Je med redkimi eteričnimi olji, ki je med destilacijo indigo modre barve. Hidrolat kamilice te barve nima, je čist in prosojen. Ima pa nam vsem znan kamilični vonj in nežnost. Destilirali smo ga s čisto izvirsko vodo izpod Pohorja, saj se zavedamo, da je ob rastlini sami tudi voda nosilec zdravilnih zapisov.

Vonj kamilice umirja in sprošča. Vrne nas v otroštvo, saj le redki med nami ob različnih otroških težavah niso bili deležni materinega kamiličnega čaja.

Hidrolat kamilice je zelo nežen hidrolat. Je varen za uporabo, tako za zunanjo kot za notranjo uporabo. Sodi med stabilne hidrolate in ga lahko uporabljamo do 24 mesecev po destilaciji. Njegova uporaba je precej vsestranska. Zaradi svoje nežnosti lahko z njim pomagamo tudi mlajšim otrokom in dojenčkom.

  • Za dojenčke: blaži vnetja kože zaradi plenic, pomirja in pomaga pri lažjem spancu
  • Za kožo: blaži različna vnetja kože, pomaga pri odpravljanju aken, psoriaze, sončnih opeklin, dobrodejno vpliva na občutljivo kožo
  • Živčni sistem: sprošča in pomirja ter blaži stres

V primeru negotovosti pri uporabi se obrnite na aromaterapevta.

1 mnenje za KAMILICA NEMŠKA hidrolat – povsem svež

  1. Daniela

    Toplo priporočam za nego občutljive otroške kože. Hidrolat uporabljam predvsem za zdravljenje pleničnega izpuščaja. Ob previjanju pošpricam prizadeti predel, rahlo vtrem z vato in pustim, da se posuši na zraku. Že ob naslednjem previjanju je vidno izboljšanje.

Dodaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja