AROMA-TASTING je edinstveno senzorično doživetje naravnih arom tradicionalnih slovenskih zelišč v njihovem naravnem okolju. Namenili smo ga vsem zvedavim ljubiteljem lepih vonjev, ki se želijo na prijeten in sproščen način naučiti več o nastanku aromatičnih eteričnih olj, načinih njihovega vohanja ter učinkih, ki jih lahko ima vohanje arom na naše počutje in zdravje.

V tej prefinjeni a zabavni senzorični izkušnji smo združili spoznavanje tradicionalnih slovenskih zelišč na sprehodu skozi čaroben Dišavni vrt pri Vidi, degustacijo njihovih arom ter spoznavanje različnih načinov vohanja. Da se vas bodo arome dotaknile res globoko, bo poskrbel tudi šarmanten odprt lesen paviljon, kjer se boste družili z njimi. Stoji na posebni točki vrta, kjer so izvorne energije zemlje še posebno močne.

Kako poteka AROMA-TASTING doživetje?

Skozi zgodbe vas bomo med vodenjem po Dišavnem vrtu pri Vidi popeljali v svet starih zelišč, njihove uporabe, destilacije in posebnosti eteričnih olj, ki iz zelišč našega vrta nastanejo. Nato se boste posedli v lesen paviljon in sledili novim zgodbam, ki bodo pripovedovale zanimivosti iz sveta vohanja, dišav, uporabe eteričnih olj.

Da pa ne bomo ostali le pri zgodbah, boste vse arome lahko tudi sami degustirali. Na zelo različne načine jih boste doživljali in presenetila vas bo pestrost načinov druženja z njimi. Igraje vas bomo popeljali globoko v svet vonjev.

Kaj doživetje AROMA-TASTING vključuje?

1. Vodenje po čudovitem Dišavnem vrtu pri Vidi

Vrt leži na čudoviti razgledni lokaciji nad mestom Maribor. Za razliko od drugih destilarskih nasadov zelišč je zasnovan kot manjši park, s sprehajalnimi potmi in kotički za uživanje - veliko leseno gugalnico, kamnitim ognjiščem, oporami z dišečimi vrtnicami...

2. Spoznavanje tradicionalnih slovenskih zelišč in njihovih vonjev

Kar nekaj tradicionalnih zelišč je že skoraj izginilo iz naših kuhinj, čajnih loncev in vsakodnevne uporabe. Čas je, da se ponovno vrnejo. Zato vam jih bomo ponovno približali in vas skozi neposredno izkušnjo njihovega vonja vrnili v lase naših babic. Vonje zelišč na gredah naših nasadov boste lahko primerjali z vonjih eteričnih olj, ki jih iz njih pridobimo z destilacijo.

3. Uporabo butičnih lokalnih eteričnih olj

Ni enostavno najti resnično kakovostnih in pristnih eteričnih olj. Naša butična eterična olja pridobimo izključno iz lokalno gojenih ali nabranih rastlin, zelišč ali olj ne uvažamo iz daljnih krajev. Za vse aktivnosti med našim doživetjem bomo uporabljali le izbrana eterična olja.

4. Spoznavanje različnih tehnik vohanja

Ni vseeno katero tehniko vohanja uporabite. Veliko jih je in rezultati, ki jih z njimi lahko dosežete, so zelo različni. Pokazali vam bomo kako vonjati pravilno glede na izbran namen.

5. Garancijo butične izvedbe in priložnostno darilce

Doživetje AROMA-TASTING izvajamo za zaključene skupine. Garantiramo vam ekskluzivnost doživetja in individualne pristop, saj v času vašega doživetja na vrtu ne bo nikogar drugega. Vsi udeleženci prejmete simbolično darilce - stekleničko s 50 ml zeliščnega hidrolata EYWINEO.

O lokaciji doživetja...

Dišavni vrt pri Vidi se nahaja v zaselku Srednje nad Bresternico pri Mariboru. Na idilični lokaciji nad reko Dravo se razprostira razgled na celotno Dravsko polje. Odmaknjen je od mestnega vrveža, vendar dovolj blizu, da je mesto Maribor dosegljivo v desetih minutah vožnje. Do zaselka Bresternica, ki leži v dolini ob reki Dravi, se lahko pripeljete z mestnim avtobusom.

Vzpon na Srednje nad Bresternico je kratek in vodi po vijugasti asfaltni cesti med slikovitimi griči. Narava v Srednjem je čista, nedotaknjena z industrijo ali množičnim turizmom. Ponuja veliko priložnosti za individualno raziskovanje slikovite hribovite okolice z avtomobilom, kolesom ali peš. V bližini je več znanih izletniških točk – Žavcarjev vrh, Urban, Gaj. Dišavni vrt se nahaja v neposredni bližini znane turistične kmetije Žunko, kjer je po predhodnem dogovoru možna tudi nastanitev.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

  • zaključene skupine 6-12 ljudi
  • jezik izvedbe: slovensko, angleško, nemško
TRAJANJE DOŽIVETJA

1,5 – 2 uri

CENA AROMA-TASTING DOŽIVETJA ZA ENO OSEBO
59 EUR

Cena doživetja vključuje tudi butična eterična olja in hidrolate, ki so potrebni za delo po programu.

Za manjše skupine se cena doživetja spremeni.

TERMINI IZVEDBE IN PRIJAVA

  • maj-oktober, ob primernem vremenu
  • ponedeljek-sobota
  • obvezna je prijava vsaj 7 dni pred izvedbo
  • več informacij na info@eywineo.eu ali 041 505 897

Kdo bo z nami?

Eva Nedelko

Eva je aromaterapevtka, ljubiteljica starih sort vrtnic, destilarka in predavateljica. Zaključila je magistrski študij finančnega managementa ter se že med delom na finančnem področju postopno preusmerila v aromaterapijo. Zasnovala je Dišavni vrt poln tradicionalnih slovenskih zelišč in Evin rožni vrt z zbirko dišečih starih sort vrtnic, ki se jim posveča z veliko strastjo. Predano delo z vrtnicami ji je odprlo pot do višjih zaznav in preučevanje njihovega vonja jo je povezalo s svetom eteričnih olj. Končala je več mednarodno priznanih aromaterapevtskih izobraževanj. Je tudi imetnica slovenske NPK Aromaterapevt.

Več kot osem let se ukvarja z destilacijo eteričnih olj najvišje čistosti, ki jih je združila v blagovno znamko EYWINEO. Ob tem tudi že pet let predano svetuje vsem, ki si želijo nasveta o zdravju koristni uporabi eteričnih olj. Njena posebna strast je holistična aromaterapija, ki celostno obravnava človeka in njegove težave. Svoje znanje z veseljem predaja naprej na delavnicah o destilaciji in aromaterapiji.

Prijava na AROMA-TASTING doživetje

Scroll to Top