Kako je nastal EYWINEO

EYWINEO se je rodil kot otrok ljubezni, ljubezni do lepote vonjav in ljubezni do terapevtskih moči zelišč in eteričnih olj. Želela sva si najti energijsko čista eterična olja, ki bi podpirala terapevtske procese v globinah naše duševnosti. Prepotovala sva kar nekaj sveta v iskanju takih eteričnih olj, žal neuspešno. Zato sva se odločila, da narediva svoja.
Zasnovala sva svojo butično dejavnost in z veliko truda, vztrajnosti in poguma lahko danes ustvarjava to, kar sva si želela. Sama vzgajava svoja zelišča, skrbiva zanje, jih destilirava in, če je le možno, eterična olja in hidrolate tudi osebno predava vsem, ki jih potrebujete. Vse, kar na tej poti počneva, je prežeto s trajnostnim razmišljanjem in delovanjem. Veva, da je le tako možno dosegati take energijske nivoje, kot sva jih namenila najinim eteričnim oljem. Naj vam v vaša življenja prinesejo takšne spremembe, kot jih potrebujete!

Eva Nedelko

Nekoč sem kot magistrica poslovodenja živela v sivem svetu financ. Že takrat sem na svojem vrtu strastno gojila stare sorte vrtnic. Mojemu življenju so dajale barvo in predvsem vonj. In prav njihov edinstven vonj me je zvabil v svet eteričnih olj, destilacije in aromaterapije.

Znanja o aromaterapiji so prišla k meni preko mnogih izobraževanjih in ob vztrajnem praktičnem delu z eteričnimi olji. O destilaciji sem se učila pri mojstru destilacije Marcu Valussiju. V bližini rodnega Maribora sva z Vinkom na čudoviti, energijsko močni, razgledni lokaciji zasnovala in uredila veliki dišavni vrt poln zelišč in starih dišečih vrtnic, z vizijo pridelave vrhunskih eteričnih olj, v večji meri za terapevtske namene. Vrt sva odprla za javnost.

Danes sta aromaterapijo in destilacija tudi moje poklicno življenje. Pri EYWINEO skrbim za vzgojo zelišč, kreiram nove produkte in storitve, destiliram, pišem, svetujem ljudem o uporabi eteričnih olj, organiziram in vodim delavnice. Pri vsem tem neizmerno uživam in se veselim vsakega trenutka, ki ga lahko preživim v družbi eteričnih olj. Postala so moja pot osebnega in duhovnega razvoja ter moj način življenja v skladu s samo seboj. Hvaležna sem jim za ta neprecenljiv dar.

Vinko Nedelko

Od mladih nog športnik in radoveden otrok narave sem prekolesaril, preplezal in pretekel marsikatero stezo in strmino. Svoj prosti čas in dopuste sem vedno preživljal v naravi, najsibo na taborjenjih ali ob športu. Ko sem s pomočjo Eve začel spoznavati svet zelišč in eteričnih olj, je to obogatilo mojo povezanost z naravo na povsem nov način.

Kot diplomiranega inženirja strojništva me je v svetu eteričnih olj najbolj pritegnila destilacija zelišč. Moja strojniška duša je še posebej v tehničnem delu destilacije našla svoje poslanstvo, saj ob vseh detajlih, za katere je potrebno poskrbeti, izzivov nikoli ne zmanjka. Tudi jaz sem se teoretičnih osnov destilacije naučil od Marca Valussija, nato pa z veliko praktičnega dela pridobil še vsa ostala znanja, potrebna za uspešno destiliranje zelišč. Zaradi preteklih izkušenj iz prodaje, marketinga in vodenja podjetij skrbim pri EYWINEO za prodajo, kot dolgoletni član ocenjevalne komisije pri IRDO za nagrado HORUS pa tudi za družbeno odgovorno poslovanje in trajnostni razvoj.

Sicer pa sem pristaš celostnega pristopa do življenja. Z dolgoletnim prakticiranjem joge in drugih duhovnih tehnik skrbim za uravnotežen, trajnostno naravnan pristop do življenja, v katerem so telo, um in duh v medsebojni harmoniji.