Zgodba o tem, kako je nastal EYWINEO….

Spoznajte najino zgodbo

Kot mnoge zgodbe tudi najina zgodba ni nastala načrtno. Preprosto zgodila se je, ko smo se v pravem trenutku na pravem mestu srečali pravi ljudje.

Sprva je bila destilacija eteričnih olj zgolj najina strast. Za svojo dušo sva naredila kar nekaj različnih eteričnih olj. Razen melise, ki sva jo gojila sama, sva druge rastline nabirala v naravi. Gnalo naju je veselje do lepote vonjev in najina neustavljiva ustvarjalna radovednost. A kot začetnika nisva imela pravega občutka o vrednosti tega, kar sva ustvarjala. Nato sva srečala nemškega naturopata, ki se z eteričnimi olji ukvarja že celo življenje. Poprosila sva ga za oceno najinih olj in ko je povonjal prvo stekleničko je iz njegovih ust prišel samo tih ‘Neverjetno!’. Zabičal nama je, da svojih olj ne smeva držati le zase, ampak da morajo v svet. V pomoč vsem ljudem, ki jih potrebujete. In tako se je v letu 2019 rodil Eywineo.

Najina dejavnost je butična. Sama vzgajava svoja zelišča, skrbiva zanje, jih destilirava in, če je le možno, eterična olja in hidrolate tudi osebno predava vsem, ki jih potrebujete. Vse, kar na tej poti počneva, je prežeto s trajnostnim delovanjem. Veva, da je le tako možno dosegati take energijske nivoje, kot sva jih najinim izdelkom namenila. Naj vam v vaša življenja prinesejo tiste spremembe, ki jih potrebujete!

Eva Nedelko

Že takrat, ko sem kot magistrica poslovodenja še živela v sivem svetu financ, sem na svojem vrtu strastno gojila stare sorte vrtnic. Mojemu življenju so dajale barvo in predvsem vonj. In prav njihov edinstven vonj me je zvabil v svet eteričnih olj, destilacije in aromaterapije.

Znanja o aromaterapiji so prišla k meni preko mnogih izobraževanjih in ob vztrajnem praktičnem delu z eteričnimi olji. Postala sem certificirana holistična aromaterapevtka. O destilaciji sem se učila pri mojstru destilacije Marcu Valussiju. V bližini rodnega Maribora sva z Vinkom na čudoviti, energijsko močni, razgledni lokaciji zasnovala in uredila veliki dišavni vrt poln zelišč in starih dišečih vrtnic, z vizijo pridelave energijsko polnih eteričnih olj, v največji meri za terapevtske namene. Vrt sva odprla za javnost in vesela sva obiskov radovednih obiskovalcev.

Danes sta aromaterapijo in destilacija tudi moje poklicno življenje. Pri EYWINEO skrbim za vzgojo zelišč, kreiram nove produkte in storitve, destiliram, pišem, svetujem ljudem o uporabi eteričnih olj, organiziram in vodim delavnice. Sem soavtorica knjige "Zbogom utrujenost - kako do več energije 2". Pri vsem tem neizmerno uživam in se veselim vsakega trenutka, ki ga lahko preživim v družbi eteričnih olj. Postala so moja pot osebnega in duhovnega razvoja ter moj način življenja v skladu s samo seboj. Hvaležna sem jim za ta neprecenljiv dar.

Vinko Nedelko

Od mladih nog športnik in radoveden otrok narave sem prekolesaril, preplezal in pretekel marsikatero stezo in strmino. Svoj prosti čas in dopuste sem vedno preživljal v naravi, najsibo na taborjenjih ali ob športu. Ko sem s pomočjo Eve začel spoznavati svet zelišč in eteričnih olj, je to obogatilo mojo povezanost z naravo na povsem nov način.

Kot diplomiranega inženirja strojništva me je v svetu eteričnih olj najbolj pritegnila destilacija zelišč. Moja strojniška duša je še posebej v tehničnem delu destilacije našla svoje poslanstvo, saj ob vseh detajlih, za katere je potrebno poskrbeti, izzivov nikoli ne zmanjka. Tudi jaz sem se teoretičnih osnov destilacije naučil od Marca Valussija, nato pa z veliko praktičnega dela pridobil še vsa ostala znanja, potrebna za uspešno destiliranje zelišč. Zaradi preteklih izkušenj iz prodaje, marketinga in vodenja podjetij skrbim pri EYWINEO za prodajo, kot dolgoletni član ocenjevalne komisije pri IRDO za nagrado HORUS pa tudi za družbeno odgovorno poslovanje in trajnostni razvoj.

Sicer pa sem pristaš celostnega pristopa do življenja. Z dolgoletnim prakticiranjem joge in drugih duhovnih tehnik skrbim za uravnotežen, trajnostno naravnan pristop do življenja, v katerem so telo, um in duh v medsebojni harmoniji.

DRUGI O NAMA

Intervju: Eva – avtentična dirigentka zdravilnih vonjav

Intervju je objavljen v reviji: NAVDIHNI ME, št. 12/2022
Preberi več →

Intervju: VONJ JO JE VODIL V DRUG POKLIC

Članek objavljen prilogi časnika VEČER, ŠTAJERC 15.9.2022
Preberi več →

Intervju: NOČNI GOST, Radio Slovenija

Dolga in zanimiva noč je bila. Dobro si jo bom zapomnila, saj sem prvič sedela v radijskem studiu. Hvala novinarki Vesni Topolovec za to posebno ...
Preberi več →

Intervju: EVIN ROŽNI VRT

Objavljeno v reviji Zarja Jana – POMAGAJ SI SAM, št. 48, 15.3.2021
Preberi več →

Intervju: ZAKAJ SE VLOŽEK V DRUŽBENO ODGOVORNO RAVNANJE POVRNE TUDI PRI PRIDELAVI ETERIČNIH OLJ?

IRDO MOZAIK, Prve slovenske družbeno odgovorne novice, št. 2/XIV, februar 2021   
Preberi več →
Scroll to Top