Izletniška kmetija Žunko

Kraj miru, estetike in izvrstne kulinarike

Turistična kmetija z dušo

Turistična kmetija Žunko leži v objemu zelenih hribov, med Bresternico in Žavcerjevim vrhom. Do mirnega podeželskega okolja s prelepim pogledom na mesto vas loči le petnajst minut vožnje iz centra Maribora.

Posestvo se nahaja na čudoviti razgledni točki s pogledom na Maribor in Pohorje. V turističnem objektu sta v starinskem slogu opremljeni dvoposteljni sobi, večja soba s skupnimi ležišči ter duša objekta – velika knjižnica s kaminom ter markantnim zunanjim stopniščem s pogledom na Maribor in okolico. Objekt zaokroža v starem stilu urejena velika kmečka kuhinja, ki jo gostje lahko uporabijo za lastno pripravo hrane.

Sodelujemo pri izvedbi dogodkov

Kmetija Žunko ponuja edinstveni prostor za odmik v naravo, kjer lahko najamete izvirno prenovljeno in opremljeno podeželsko hišo s prostornim dvoriščem in pokritim zunanjim prostorom. Ob predhodnem dogovoru vam poleg najema prostora in možnosti nastanitve za do 25 ljudi nudijo tudi kulinarično razvajanje in pomoč pri organizaciji raznovrstnih dogodkov in odmikov. Vašo izkušnjo na deželi bodo popestrili tudi domači bio-izdelki in opojne vonjave Dišavnega vrta pri Vidi.
Z izletniško kmetijo Žunko z velikim veseljem sodelujemo pri pripravi seminarjev, delavnic in srečanj. Vida prav vsakič z veliko skrbnosti poskrbi, da vse poteka brez nepredvidenih zapletov.

Rezervacije prostorov in prenočišč:
mobi: 041 653 099 (Vida) ali e-mail: miha.fugina@gmail.com.

Vida Fugina

Turistične kmetije Žunko kakršna je v današnji, prenovljeni podobi ne bi bilo brez Vide. Vida Fugina, rojena Žunko, je ustvarjalna duša in ljubiteljica podeželske motivike. Svojo ustvarjalno strast Vida usmerja predvsem v kulinariko, zbiranje starin, prenovo stare hiše in urejanje okolice. Pri obnovi domačije Vida ne sledi načelom preproste rekonstrukcije, ampaka želi na inovativen način gostom pričarati sodobno izkustvo slovenske podeželske tradicije. Ključen del takšnega izkustva je, poleg kreativne kulinarike in izvirne stare hiše, tudi urejna okolica. Za estetsko oklico je Vida prejela priznanje Zlata Vrtnica. Okolico in vrt so Vidi pomagali zasnovati prijatelji, ki jih je spoznala preko znane botaničarke Jelene de Belder, pri kateri je bila na enomesečnem izpopolnjevanju. Danes Vida pridobljeno znanje koristi in nadgrajuje tako, da z družino in prijatelji nabira sadove, cvetlice in zeli iz domačega vrta, travnika ter gozda in iz njih ustvarja slastne in zdravju blagodejne izdelke.

GALERIJA IZLETNIŠKE KMETIJE ŽUNKO
Scroll to Top