MELISA hidrolat

10,00

100 % naraven, nerazredčen, brez konzervansov

Količina: 100 ml

Deli rastline: nadzemni zeleni deli

Rastišče rastline: Dišavni vrt pri Vidi, Slovenija

Način vzgoje: gojeno

Način destilacije: parna destilacija, klasična metoda

Voda pri destilaciji: izvirska

Datum destilacije: junij 2020

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Naša melisa je zrasla na našem dišavnem vrtu. Skrbno negovana, na čudoviti, čisti in energijsko polni lokaciji. Več o njej pišemo na strani o dišavnem vrtu (link). Je resnično najbolj delikatna  med vsemi rastlinami, ki jih gojimo in destiliramo. Zahteva predanost in neprestano nego od začetka pa do konca. Med rastjo zahteva dovolj hranil, vlage in obrambo pred vsiljivimi pleveli, ki jo lahko popolnoma prerastejo. Sledi žetev, ki je prava mala znanost. Ujeti je treba pravi trenutek, tik pred cvetenjem, ne sme biti prevroče, ne sme biti po nalivu… Vse to namreč vpliva na količino eteričnega olja, ki ga je res malo. In nabrana mora takoj v destilator, sicer izgublja olje.

Samo prvovrstne in zdrave rastline so ročno nabrane in odbrane za destilacijo. Meliso destiliramo s čisto izvirsko vodo izpod Pohorja, saj se zavedamo, da je ob rastlini sami tudi voda nosilec zdravilnih zapisov.

Vonj melise spominja na limono, prijetno umirja in sprošča. Ima sposobnost umiriti nemirno beganje v naših možgnih, zato ne preseneča, da pripravke iz melise uporabljajo za blaženje lažjih depresij in celo kot pomoč pri Alzheimerjevi bolezni.

Hidrolat melise je eden najnežnejših hidrolatov kar jih poznamo. Je varen za uporabo, tako za zunanjo kot za notranjo uporabo. Sodi med manj stabilne hidrolate in ga je potrebno porabiti v 12 mesecih po destilaciji. Njegova uporaba je potencialno tako vsestranska, da je omejitev predvsem domišljija. Zaradi njegove nežnosti lahko z njim pomagamo tudi mlajšim otrokom.

  • Koža: odlično neguje občutljive vrste kože, blaži vnetja občutljive kože
  • Virusi: med redkimi ima sposobnost, da pomaga proti herpes simplexu
  • Živčni sistem: sprošča in pomirja ter blaži stres, pomaga proti nespečnosti
  • Kulinarika: zaradi značilnega citronskega okusa ga lahko dodajamo pijačam, sladoledom, sladicam…

V primeru negotovosti pri uporabi se obrnite na aromaterapevta.

Mnenja

Za to objavo še ni mnenj

Prvi oddajte mnenje za “MELISA hidrolat”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja