Serija delavnic: NARAVNA AROMATERAPIJA ZA VSO DRUŽINO

28.10.2022
- 19:00h
do 09.12.2022
- 20:00h
Črtomirova 11, Maribor

NARAVNA AROMATERAPIJA ZA VSO DRUŽINO je serija kratkih, praktičnih delavnic za uporabo aromaterapije v vsakodnevnih situacijah.

Aromaterapija je nežna in povsem naravna oblika terapij, ki lahko s pomočjo pravilno izbranih eteričnih olj in hidrolatov ter njihovih vonjev pomaga pri marsikateri težavi. Uporaba je zelo preprosta, če poznamo osnovna navodila za uporabo ter se naučimo izbrati primerna olja in hidrolate. V zadnjih letih je vse bolj priljubljena tudi pri nas.
 
Ker aromaterapevtska sredstva tudi zelo lepo dišijo, verjamemo, da bodo postala trajni spremljevalec vaših življenj. Le kdo si ne želi takih terapij, ki so prijetne, nimajo negativnih stranskih učinkov in čudovito dišijo?
 
Zato smo za vas pripravili serijo štirih kratkih delavnic, ki vam bodo na praktičen in razumljiv način približale aromaterapijo kot eno od metod za pomoč pri vsakodnevnih težavah.
Delavnica 1

Praktični aroma-nasveti za vašega otroka

petek 28.10., 19.00-20.00

Ali vaš otrok zvečer težko zaspi?
Je negotov izven domačega zavetja?
Potrebuje podporo pri pogostih prehladnih težavah?

OTROK VOHA
To so le nekatere situacije, ki lahko vam in vašemu otroku prinašajo nelagodje v vsakodnevno življenje. Naravna eterična olja in hidrolati zelišč so lahko odličen pomočnik tako za odpravljanje fizičnih kot tudi čustvenih težav in težavic naših malih zakladov.
 
Na delavnici se bomo predvsem posvetili praktičnim in morda manj znanim metodam uporabe eteričnih olj in hidrolatov. Vse po vrsti so simpatične, enostavne in primerne za domačo uporabo. Otrokom je pogosto težko pomagati na načine, ki so za odrasle ustaljeni in enostavni, saj potrebujejo prilagojene in bolj igrive pristope.
 
Pokazali vam bomo, kako lahko sami z uporabo drobnih trikov in spretnosti z aromaterapijo olajšate življenje vaših malčkov.
Delavnica 2

Praktični aroma-nasveti za vašo kožo

petek 11.11., 19.00-20.00

Vsaka koža je zgodba zase. Kako najti primerna naravna sredstva za vsakodnevno nego vaše kože je v današnji poplavi kozmetičnih izdelkov že prava umetnost. Aromaterapija je na tem področju lahko pravi mojster.

Kako negovati suho kožo?

Ali so kreme in kremice res potrebne?

Kako lahko koži pomagajo hidrolati?

To so le nekatera vprašanja, na katera bomo odgovorili na tej delavnici. Delavnica bo naravnana praktično, zato se bomo posvetili predvsem sledečim temam:

Kako pripraviti ustrezno koncentracijo mešanic eteričnih olj?

Kako izbrati ustrezna eterična olja in hidrolate?

Kako izbrati nosilna rastlinska olja?

Katera olja in kombinacije olj se priporočajo glede na tip kože?

Kakšna so varnostna priporočila pri uporabi eteričnih olj za kožo?

Kako ravnati pri težavah kože?

Verjamemo, da se bo po tej delavnici vaš izbor kozmetike precej spremenil!

Delavnica 3

Praktični aroma-nasveti za vaša dihala

petek 25.11., 19.00-20.00

Veliko je domačih metod in priporočil za lajšanje prehladnih težav. Vsa so lahko odlična, če so le naravna.

A zaradi svoje priročnosti, lepih vonjev in učinkovitosti je aromaterapija na tem področju lahko zmagovalec.

Na delavnici vam bomo pokazali načine in metode s katerimi lahko s pomočjo eteričnih olj in hidrolatov lajšate prehladne težave. Nabor možnosti precej presega najbolj razširjeno metodo inhalacije vroče pare nad tradicionalnim “piskrom”. 😉 Nekatere metode so tradicionalne, a že skoraj pozabljene, druge so novejše. Vse pa so enostavne in primerne za domačo uporabo.

Veliko je zelišč in rastlin, ki nas lahko podprejo v boju proti prehladom. V naboru eteričnih olj in hidrolatov se najdejo tako specialisti za bakterijske kot tudi za virusne prehladne težave. Kako se znajti pri izbiri  eteričnega olja zase ali za člane naše družine, si bomo skupaj ogledali na praktičnih primerih.

Opozorili vas bomo predvsem na naše lokalne rastline in zelišča, saj tudi s tako izbiro lahko podpremo bolj trajnostno naravnano družbo.

Delavnica 4

Praktični aroma-nasveti proti stresu

petek 9.12.., 19.00-20.00

Aromaterapija je lahko mogočna pomoč in podpora pri lajšanju posledic ali preprečavanju pojava stresa. Preko vonja eteričnih olj lahko dosežemo globoke ravni podzavesti, kjer lahko vplivamo na nastanek in lajšamo posledice stresa.

Raziskave kažejo, da je stres razlog največjega števila težav sodobnega človeka. Veliko premalo smo poučeni o posledicah, ki jih na naše zdravje lahko pusti preveč stresno življenje. Posledice stresa so lahko čustvene motnje, slabši spomin, bolezni kot sta rak ali diabetes, težave krvnega obtoka in slabša imunska odpornost.

Ključni pri aromaterapevtski podpori lajšanja stresa sta vprašanji “Kako to narediti?” in “Katero eterično olje izbrati?”.

Odgovore bomo tudi skozi praktično demonstracijo skupaj poiskali na tej delavnici. Prepričali se boste, da metode dela niso težavne in jih zmore prav vsak, ki se je pripravljen lotiti dela z eteričnimi olji. Si lahko predstavljate lepšo metodo pomoči, kot tako, ki je učinkovita in obenem čudovito dišeča?

Vse delavnice imajo enotno ceno 20€.
 
Želimo si, da bi aromaterapevtsko pomoč sprejelo čim več ljudi. Zato vam 4. delavnico “Praktični aroma-nasveti proti stresu” poklanjamo brezplačno, če se udeležite vsaj dveh predhodnih delavnic.
Prijavite se lahko na posamično delavnico ali na več delavnic. Potekale bodo v prostorih Joga Kluba Maribor, dobrodošli pa ste tudi nečlani kluba. Prispevek se poravna na delavnici.
Prijave sprejemamo na info@eywineo.eu ali 041 505 897.
 
Prisrčno povabljeni, da se nam pridružite !

Na delavnicah bo z vami Eva Nedelko, certificirana holistična aromaterapevtka, destilarka, ljubiteljica starih dišečih sort vrtnic, avtorica člankov in predavateljica.

Več o Evi najdete na TEJ POVEZAVI. 

Scroll to Top