Delavnica: DESTILACIJA IN ŽLAHTNENJE DIŠEČIH VRTNIC, Eva Nedelko in Irena Fabjan

14.05.2023
- 15:00h
do 14.05.2023
- 19:00h
Dekani 53, 6271 Dekani

Hidrolat vrtnice je nedvomno eden najbolj zaželenih v svetu hidrolatov. Če imate na vrtu dišeče vrtnice, ga lahko izdelate kar sami!

Pridružite se nam na tej edinstveni dišeči delavnici o kuhinjski destilaciji vrtnic. Obogatili jo bomo z vodenim sprehodom po čudovitem zasebnem vrtu polnem dišečih grmov starih sort vrtnic ter napotki o žlahtnenju vrtnic.

Kadar so vrtnice v polnem cvetenju, je pravi čas, da  naberemo njihove cvetove ter njihov opojni vonj ujamemo v dišeče vrtnične hidrolate. Na primorskem je najprimernejši čas za ta opravila v mesecu maju. Zato se bomo odpravili na čudovito posestvo THE HUG OF NATURE v Dekanih, kjer v mirnem sožitju z okoliško naravo domujejo veliki grmi dišečih starih vrtnic. Polni so dišečih cvetov in aromatičnih eteričnih olj, ki cvetom vrtnic dajejo značilne vonje.

Za destilacijo vrtnic je potrebnih kar nekaj izkušenj, saj se taka destilacija razlikuje od običajnih destilacij drugih zelišč. Zato je lahko koristno, če pred prvimi lastnimi poskusi poiščete informacije o pomembnih posebnostih destilacije vrtnic. Prihranili si boste veliko časa za učenje na lastnih napakah, vaši izdelki pa vam bodo s svojo kakovostjo pričarali zadovoljne nasmehe na lica.

V objemu prostornega in negovanega rožnega vrta bomo združili alkimistične moči cvetov vrtnic in postopka destilacije. Vrtnice bomo doživeli pristno, v čudovitem okolju, ki ga ne more nadomestiti  nobena virtualna realnost. Med prsti bomo lahko občutili njihove cvetne liste ter se pustili razvajati vonju, ki ga bodo cvetni listki vrtnic pustili na njih.

Z vami bova EVA NEDELKO, izkušena destilarka, ljubiteljica vrtnic in holistična aromaterapevtka, ter IRENA FABJAN, ljubiteljica in žlahtniteljica vrtnic.

Galerija dogodka

Komentarji udeleženk

Očarali sta nas s svojo ljubeznijo do vrtnic in izjemnim poznavanjem. Hvala. – Mirjam

Čudovito doživetje ste nam pripravili, polno iskrivosti, odkritih skrivnosti  in toplih trenutkov – res hvala od srca! – Janja

Hvala za čudovit ogled, res imate fantastičen vrt. – Hermina

Irena, hvala za vrtnici, za čudovit popoldan na tvojem posestvu, za dragoceno delavnico, ki sta jo skupaj pripravili. Zelo sta me inspirirali. Že si predstavljam, kako bodo vrtnice krasile moje novo posestvo. – Romanda

 

 

Scroll to Top