Delavnica: VRTNICE IN DRUGE CVETLICE ZA DUŠO IN TELO 2, Sanja Lončar in Eva Nedelko

06.06.2021
do 07.06.2021
Turistična kmetija Žunko, Srednje 17, 2354 Bresternica

 

Po uspešno izpeljani prvi delavnici načrtujemo našo drugo dišečo delavnico, in v nedeljo, 6. junija.

Mraz je sicer upočasnil vegetacijo, vendar ta te dni pospešeno hiti in vse kaže, da bodo zgodnje vrtnice do tega datuma v polnem cvetu.

Organizacijo dogodka seveda narekuje tudi korona, zato bo delavnica večinoma potekala na prostem, delno pa v manjših skupinah v notranjih prostorih.

Predvsem pa smo veseli, da se bomo KONČNO lahko srečali V ŽIVO, da bomo lahko vonjali, okušali in se gledali v oči, kar preko Zooma res ne gre.

Če si želite privoščiti dan užitka na čudovitem posestvu Vide Žunko, spoznavati nov zeliščni vrt, za katerega zdaj skrbi Eva Nedelko, ter predvsem doživeti vse razsežnosti vrtnic, vabljeni, da se nam pridružite.

Tokrat bo manj teorije – ta vam bo na razpolago preko platforme Delavnice.zazdravje.net.

vrtnice

Potek delavnice

Začetek bo, tako kot v starih dobrih časih, ob 10. uri. Pred tem se bomo zbrali ob skupni mizi – tokrat ob Vidinih cvetličnih dobrotah.

Sanja Lončar vam bo odkrivala skrivnosti užitnih aromatičnih cvetlic, njihovo delovanje na telo in številne načine njihove uporabe. Popeljala vas bo tudi po novem zeliščnem vrtu aromatičnih rastlin.

Eva Nedelko vam bo pokazala, kako izdelamo hidrolat vrtnice ter kako ga uporabljamo in shranjujemo. Spregovorili bomo tudi o nekaterih drugih eteričnih oljih in hidrolatih iz rastlin, ki so na voljo v našem podnebju.

Vida Fugina vas bo presenečala z okusi cvetja, o katerih se je učila pri Jeleni de Belder.

Posebna pozornost bo namenjena vrtnicam. Delavnica bo posvečena tudi najboljšim načinom shranjevanja različnih popkov in cvetlic, ki jih boste spoznavali v živo. Še vedno lahko ujamete veliko dehtečih cvetov, zato ne zamudite priložnosti.

Galerija dogodka

Scroll to Top