Delavnica: IZDELAJMO SIVKINE BUTARE, Romana Lapi

23.07.2023
- 10:00h
do 23.07.2023
- 12:00h
Dišavni vrt pri Vidi, Srednje pri št. 31, 2354 Bresternica

Se tudi vi sprašujete katere izdelke bi lahko sami izdelali iz cvetoče sivke, ki raste na vašem domačem vrtu?

Če tudi vi sodite med tiste ljudi, ki si sivkin vonj želijo ob sebi tudi takrat, ko njeni dišeči cvetovi že davno odcvetijo, je ta delavnica kot naročena za vas. 

Naučite se izdelati dišeče sivkine butare. Ko boste ta postopek obvladali, ga ne boste pozabili tako hitro. Izdelovali jih boste lahko vsako poletje, zase ali za svoje bližnje. Tehnika je tako preprosta, da jo lahko obvladajo tudi otroci od 10. leta naprej. Sivkinih butar se enostavno ni mogoče naveličati in nikoli jih ni preveč. Če vam jih uspe narediti več, jih lahko uporabite kot šopek, lahko jih uporabite proti moljem v omarah in predalih. Sivkine butare pa so tudi čudovito darilce za vse ljubitelje naravnih domačih izdelkov.

Na naši delavnici boste spoznali postopek izdelave zeliščnih butar iz različnih zelišč in veznih materialov, izdelali svoje prve butare  ter se sprehodili skozi čudovit Dišavni vrt.

Posebno predznanje za udeležbo na delavnici ni potrebno, le zvedavost, spretni prsti in odprtost za nova znanja. Posebno dobrodošli so otroci od 10. leta starosti naprej (izključno v spremstvu odrasle osebe).

Z vami bova ROMANA LAPI, izkušena izdelovalka sivkinih butar, ter aromaterapevtka in destilarka EVA NEDELKO. 

Scroll to Top