Delavnica: HIDROLATI ZA BLAGE IN MANJ BLAGE TEGOBE, Eva Nedelko

20.08.2022
do 20.08.2022
Dišavni vrt pri Vidi, 2354 Bresternica
Ali tudi vas zanima kako uporabiti hidrolate?
Vam je še vedno skrivnost kako hidrolati nastanejo?
Hidrolati so vedno bolj uporabljeno sredstvo za spopad z različnimi težavami tudi pri nas. Ne zmorejo vsega, zmorejo pa marsikaj. Če jih znamo pravilno izbrati in uporabiti, nam lahko olajšajo marsikatero težavo.
 
Njihove prednosti so predvsem povsem naravne sestavine, enostavnost izdelave in zadostna trajnost, da lahko napolnijo domače zaloge za vsaj eno sezono. Če temu dodamo še to, da marsikateri med njimi tudi čudovito diši, je razlogov razlogov za temeljito dopolnitev našega poznavanja tega naravnega rastlinskega izvlečka več kot dovolj.
Barve hidrolatov

Srečali se bomo na čudovitem Dišavnem vrtu pri Vidi v nasadu tradicionalnih slovenskih zelišč.

Zato bomo druženje začeli s sprehodom skozi Dišavni vrt. Aromaterapevtka Eva Nedelko nam bo skozi senzorično izkušnjo predstavila zelišča na njem in njihove vonje.

Nato se bomo posedli v lesen paviljon s čudovitim razgledom na Maribor in Dravsko polje. Nazorno in praktično se bomo pogovorili o dilemah pri načinih uporabe, nastanku in značilnostih hidrolatov ter tudi o težavah pri uporabi hidrolatov.

Delavnica je naravnana predvsem praktično, saj je njen namen podpora uporabnikom hidrolatov pri lajšanju vsakodnevnih težav.

Podrobneje vam bomo predstavili šest naših lokalnih hidrolatov, saj priporočamo predvsem uporabo lokalnih zelišč in trajnostno delovanje.

Scroll to Top