VRTNICA DAMAŠČANSKA hidrolat

Rosa damascena

Loading...

VRTNICA DAMAŠČANSKA hidrolat

15,00

5/5

100 % naraven, nerazredčen, brez konzervansov

Količina: 50 ml

Deli rastline: cvetovi

Rastišče rastline: Slovenija

Način vzgoje: gojeno

Način destilacije: vodna destilacija, klasična metoda

Voda pri destilaciji: atmosferska

Datum destilacije: maj 2023

Availability: Na zalogi

Loading...

Hidrolat damaščanska vrtnica je odličen in zelo dišeč izdelek. Nastane pri destilaciji cvetnih listov damaščanskih vrtnic v postopku vodne destilacije.

Damaščanske vrtnice slovijo po svojem omamnem vonju. Njihov vonj je tisto, kar večina nas pozna kot klasični vonj stare vrtnice iz parfumov naših babic. Ta vonj je sestavni del marsikaterega od najbolj znanih parfumov na svetu. V sloviti bolgarski Dolini vrtnic iz njih izdelujejo zelo cenjeno in pregrešno drago rožno eterično olje.

Veliko sort vrtnic je v razredu damaščank. Različnih barv so, cvetovi imajo različne oblike in večina med njimi močno in čudovito diši. V Bolgariji uporabljajo sorto Kazanlik, ki pa še zdaleč ni edina dišeča sorta damaščank. Nekaj damaščank jenajti tudi v Evinem vrtu.

Kot vse vrtnice so tudi damaščanke odlične ženske rastline. Pripadajo nivoju srca in ves njihov vpliv na vse naše telesne sisteme poteka preko srca. Širijo ljubezen, mir in harmonijo, lajšajo srčne bolečine in celijo srčne rane in delujejo celo kot afrodiziak. Komur naklonijo svojo kraljevsko pozornost, je obdarjen s srčnostjo in radostjo za vselej. Zato ni čudno, da že od nekdaj veljajo za kraljice vrtov.

Pri destilaciji so bili uporabljeni sveži cvetovi skrbno gojenih cvetočih grmov. Nobeno gnojilo ali škropivo ni zmotilo njihove harmonične rasti. Cvetovi so bili ročno nabrani na zasebnem vrtu in skrbno položeni v destilator. Hidrolat damaščanska vrtnica je zato popolnoma naraven izdelek izredne kakovosti, ki mu nismo dodali prav ničesar drugega. Uporaben je za številne namene, saj že vonjanje razpršenega hidrolata lahko pomaga do spremembe razpoloženja. Več o tem lahko izveste tudi v naši spletni delavnici VRTNICE ZA DUŠO IN TELO.

Hidrolat vrtnice sodi med stabilne hidrolate. Porabiti ga je potrebno v 24 mesecih po destilaciji oziroma 3 mesecih po odprtju. Je varen za uporabo, tako za zunanjo kot za notranjo uporabo.

Njegova uporaba je mnogostranska. Je vrhunski pomočnik za ženske težave.

 • Ženski reproduktivni sistem: pomaga vzpostaviti hormonsko ravnovesje, odpraviti sindrome PMS in menopavze, hormonsko pogojene glavobole, nihanja razpoloženja
 • Živčni sistem: sprošča, pomirja, lajša depresivna stanja, srčne bolečine
 • Koža: deluje astringentno, ima anti-age učunke, odlično čisti in umirja kožo, posebno primeren je za zrelo in občutljivo kožo
 • Je blag afrodizijak

V primeru negotovosti pri uporabi se obrnite na aromaterapevta.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “VRTNICA DAMAŠČANSKA hidrolat”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…

 • Hidrolat burbonske vrtniceHidrolati vrtnic Eywineo

  VRTNICA BURBONSKA hidrolat

  Rosa bourbon
  15,00
 • -17%
  M_DVOJEC ROŽNA IN NEŽNA MEŠANICANEŽNA MEŠANICA HIDROLATOV

  DVOJEC ROŽNA IN NEŽNA MEŠANICA HIDROLATOV

  Rožna in nežna mešanica hidrolatov
  25,00
 • Hidrolat viktorijanske vrtnice

  VRTNICA VIKTORIJANSKA hidrolat

  Rosa
  15,00
 • -19%
  Anti-Age Dvojec Eywineo

  ANTI-AGE DVOJEC SMILJ

  Helichrysum italicum
  29,00
E-novice
Prijavite se na e-novice
Kontakt
Scroll to Top