ETERIČNO OLJE MELISE – POMOČNIK PRI TESNOBAH

Melisa je že iz davnih časov cenjena kot rastlina velikih moči v nežni podobi. Njena moč se skriva v eteričnem olju, ki se nahaja na površini zelenih delov rastline. Neopazna v običajnih razmerah hitrega življenjskega tempa ima morda prav zdaj priložnost, da marsikomu med nami pomaga skozi to nenavadno obdobje, ki smo mu priča.

Eterično olje melise ima močno sistemsko delovanje na čustva in psiho. S svojim hladilnim energijskim učinkom lahko pomirja napetosti, strahove, nihanja razpoloženja, melanholijo. Je torej odličen pomočnik za vzpostavljanje ravnovesja v situacijah, ko nas bodisi zunanji ali notranji vzroki vznemirijo do te mere, da sami težko najdemo pot nazaj v mirno stanje.

Kako uporabiti eterično olje melise?

Če želimo s tem eteričnim oljem vplivati na naše čustveno stanje, je priporočljivo:
– neposredno vonjanje olja melise na kosmu vate, robčku, žepnem inhalatorju (uporabimo 1-2 kapljici), vsaj 10 minut,
– sproščujoče kopeli v bani z melisinim oljem (uporabimo 3-4 kapljice, raztopljene v soli, mleku, tekočem milu), vsaj 20 minut. Pred kopeljo se prepričajte, da vaša koža ali dihala niso občutljivi na melisino olje.

Moja osebna izkušnja je izredno pozitivna ob uporabi v oljnem disperzorju. Steklen oljni disperzor se namesti na vodni dotok v kad. S pomočjo turbulence voda razprši kapljice eteričnega olja v nastavku disperzorja v mikro-kapljice, ki pomešane z vodo v kadi hitro prodrejo skozi kožo v telo in učinkovito vplivajo na spremembo razpoloženja.

Kakovostno, lokalno pridelano, povsem naravno in nerazredčeno eterično olje Eywineo Melisa lahko naročite tako, da nam pošljete sporočilo.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top