ETERIČNA OLJA IN ENERGIJSKO ČIŠČENJE PROSTOROV

Novo leto je čas, ko tradicionalno začenjamo na novo – dajemo si zaobljube, pišemo plane, začenjamo nove projekte. Stara tradicija tega časa je energetsko čiščenje prostorov. Prostor tako očistimo starih in zastalih energij, ki nas ovirajo pri novih začetkih.
Naši predniki so to tradicionalno počeli s posušenimi zelišči zvitimi v svitke, ki so jih prižgali in z njihovim dimom prekadili prostore. Podoben ceremonial so uporabljala stara ljudstva na vseh kontinentih. Na vzhodu je bila bolj razširjena uporaba kadilnih paličic ali kadila, na zahodu so posušena zelišča metali v ogenj. Namen je bil povsod enak, uporabili pa so zelišča z močjo očiščevanja, ki so jih lokalno imeli pri roki. V naših krajih so bili to žajbelj, brin, timijan, lovor in še kakšno domače zelišče bi sodilo zraven.
Nekoliko bolj sodobna a vsebinsko enaka je tudi metoda čiščenja prostora z eteričnimi olji. V ritualu čiščenja prostora zeliščni svitek ali kadilo nadomestimo z eteričnim oljem. Prižgemo svečko v izparilniku, v vodo kanemo nekaj kapljic izbranega olja, počakamo nekaj minut, da začne olje izhlapevati in s tem očistimo sobo. Seveda mora biti eterično olje popolnoma naravno, čisto in po možnosti lokalno pridelano. Izbira eteričnega olja je lahko individualna, uporabimo lahko tudi mešanice olj. Med najmočnejšimi olji za očiščevanje so eterično olje žajblja, ožepka, kleka, odvisno od namena lahko dodate tudi druga olja.
Poskusite tudi sami in dovolite eteričnim oljem, da vam tudi na tak način pomagajo pri novih začetkih!

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top