KONCERT POD ZVEZDAMI S PATRICIJO ROJ IN IGORJEM BEZGETOM

09.07.2021 - 07:00
do 09.07.2021 - 21:00
Dišavni vrt pri Vidi, 2354 Bresternica
Vabljeni na čaroben glasbeno-meditacijski dogodek, ki se bo odvijal v prelepem ambientu našega Dišavnega vrta v objemu narave, s pogledom na večerne lučke Maribora. Poletni večeri so kot nalašč za sanjarjenje, opazovanje zvezd in uživanje ob glasbi. Glasba nas popelje v globoko stanje miru in sproščenosti.
Potovanje bomo začeli s kratkim sprehodom skozi Dišavni vrt pri Vidi. Na njem rastejo tradicionalna slovenska zelišča, ki si jih boste lahko ogledali in jih povonjali. Skozi vrt vas bo vodila Eva Nedelko, aromaterapevtka in destilarka. Čiste esence zelišč iz dišavnega vrta preliva v čudovita eterična olja in hidrolate EYWINEO, ki vas bodo spremljali na sprehodu in vas tako senzorično pripravili na glasbeni del večera.
Kaj zvočna meditacija sploh je? Je uporaba glasbe za izboljšanje fizičnega ali emocionalnega počutja in zdravja. Prinaša globoko sprostitev uma in telesa. Zvok pomaga odpraviti energijske blokade, ki se pojavijo v nas. Glasbila in mantre, ki vibrirajo v popolni resonanci, se sinhronizirajo z valovanjem naših možganov ter telesa in tako začnejo postopek zdravljenja. Petje manter še bolj aktivira subtilne energijske centre in nas umiri, sprosti in navda z radostjo.
Na zvočnem potovanju boste lahko prisluhnili zvokom različnih meditativnih glasbil (tibetanske posode, kristalne posode, koshi zvončki, kalimba, shruti, oceanski boben, spring drum…) in vokalu Patricije Roj ter različnih kitar (akustična kitara, lutnja, sarod, …) izpod spretnih prstov našega priznanega kitarista Igorja Bezgeta.
Prisluhnili bomo tudi Rumijevi poeziji v melodiji in glasbi. Rumi je pesnik ljubezni in veselja, njegove pesmi artikulirajo, kaj pomeni biti živ, pomagajo razumeti naše iskanje ljubezni. Poezija, petje in glasba nas popelje na mistično potovanje do svetov, ki so skriti pred vsakdanom.
Zaradi omejenega števila ljudi so OBVEZNE PRIJAVE.

Prijave so zaprte

Deli:
Scroll to Top