Aromaterapija je čudovita, opojno dišeča in čutna metoda podpore zdravja in dobrega počutja. Ni veliko tako prijetnih metod, sj ne glede na izbran način uporabe aromaterapevtskih pripravkov vedno lahko ob tem zaznamo tudi ugodje lepega vonja. 

Difuzor1

HOLISTIČNA AROMATERAPIJA

celostno obravnava človeka

Kdaj lahko pomaga?

kožni problemi

dihala

prebavila

živčevje

imunski sistem

mišice

Aromaterapevtski pripravek

je običajno mešanica vsaj treh različnih eteričnih olj. Izkušeni aromaterapevti vemo, da se v dobro pripravljenih mešanicah moč eteričnih olj ne le sešteva ampak potencira. Sestava takšne mešanice zahteva predanost delu, veliko znanja in izkušenj ter tudi kanček intuicije. Formuliranje mešanic je zato dobro varovana skrivnost vsakega aromaterapevta.

Metode uporabe

Marsikdo zmotno misli, da aromaterapevti pri svojem delu s klienti uporabljajo zgolj masaže. Masaže so resnično močno orodje aromaterapevta, a še zdaleč ne edino. Nabor orodij je namreč zelo pester in domišija ima tukaj precej proste roke.

Za pomoč pri težavah dihalnih poti so na voljo parne inhalacije, elektronski aroma-difuzorji, žepni inhalatorji, aromatične masti, odišavljen med. Pri težavah kože so zelo uporabne aromatizirane kreme in olja, obloge, kopeli, toniki. Za splošno izboljšanje počutja se priporoča uporaba dišavnih svečk, aromatičnih sprejev za prostor, difuzorjev. Tudi parfum je lahko terapevtsko sredstvo, če je izdelan namensko in iz naravnih eteričnih olj. Možnosti je res veliko…