Človekova zavest je neskončna skrivnost. Naše zaznave lahko izjemno razširimo in obogatimo, če uporabimo različne tehnike izostrenja naših čutov ter pozornosti.

Na senzoričnem potovanju VONJ BOBNA se bomo posvetili zvoku in vonju.

Naš voh je pretanjeno čutilo, ki v nekaterih pogledih presega celo sposobnosti  živali. Tudi zvok je izjemno močan dražljaj, na katerega so naša telesa prefinjeno uglašena.

Kadar zvok in vonj uporabimo ciljano in izkušnjo okrepimo še s povečano pozornostjo, pri čemer nam pomagajo meditativne ter dihalne tehnike, lahko odpotujemo na prava “mentalna potovanja”.

Na prav posebno senzorično popotovanje vas bova popeljala ANDREJ HRVATIN in EVA NEDELKO.

Eva, aromaterapevtka in destilarka zelišč, vas bo na začetku popeljala na sprehod skozi Dišavni vrt pri Vidi. Videli in predvsem povonjali boste enajst različnih zelišč z Dišavnega vrta.

Izbrali boste dišeče sveže zelišče, ki vam je po vonju najbližje. Izkušnjo boste okrepili še z vonjanjem eteričnega olja izbranega zelišča.

 Aromatični del potovanja boste zaključili z vonjem, ki ga bo vaše zelišče razvilo ob stiku z živim ognjem v kamnitem ognjišču.

Andrej, glasbenik in oblikovalec zvoka, vas bo v nadaljevanju popeljal na potovanje z dihom, pozornostjo in zvokom. Na njem se boste lahko potopili v svoje notranje zgodbe in zvočne pokrajine.

Uvodoma bo predstavil dihalne tehnike na osnovi tibetanskih in indijskih praks.

Vrhunec večera bodo zvoki, ki jih bo izvabil iz posebnih zvočil: Rav Vast bobnov, kristalne harfe, indijanske piščali, šamanskega bobna, koshi bells.

Še posebno močne senzorične učinke sproža obročni (šamanski) boben kot zelo prvobitno glasbilo, ki je v različnih kulturah širom sveta v uporabi že tisočletja za komunikacijo z globjimi nivoji zaznave.

Zvoki teh izjemnih in drugačnih glasbil bodo v posebnem okolju velikega kamnitega ognjišča, ognja in izjemne razgledne lokacije s pogledom na sij večernih luči Maribora ustvarili intimno glasbeno doživetje posebne vrste.

Toplo vabljeni na izjemno senzorično potovanje VONJ BOBNA…

… v Dišavni vrt pri Vidi

(v neposredni bližini Srednje 31, nad Bresternico pri Mariboru) 

v soboto, 15. avgusta ob 18.00 uri.

Število mest je omejeno, zato prosimo za predhodno najavo na info@eywineo.eu ali mobi: 041 505 897.

Prispevek: 10 evrov

Lokacija Dišavnega vrta pri Vidi

Organizator: EYWINEO eterična olja

Andrej Hrvatin

Andrej Hrvatin – Nimetu je glasbenik in oblikovalec zvoka, ki že več kot 20 let raziskuje globje učinke zvoka na ljudi.

Kot glasbenik je sodeloval v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih, ustvarjal glasbo za ples in gledališče, Pomemben del ustvarjalnosti namenja ‘soundartu’ in elektro-akustičnim performansem. Leta 2008 je gostoval na ‘Sonic Art’ rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v New Yorku.

Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije (projekt Locus Solus, zvočna potovanja ‘The Flow’) in na tem področju sodeluje z vodilnimi tujimi umetniki (založba Hemy-Sync, Byron Metcalf, Jennifer Grais).

Več informacij: www.nimetu.org

Eva Nedelko

Eva Nedelko sem skupaj z Vinkom zasnovala Dišavni vrt pri Vidi leta 2018. Na njem gojiva 11 tradicionalnih zelišč naših krajev in preko 30 sort dišečih starih vrtnic. Namenila sva jih destilaciji vrhunskih eteričnih olj in hidrolatov EYWINEO, ki so najina velika strast. Ob destilaciji eteričnih olj organizirava tudi različne dogodke povezane z dišavnim vrtom, eteričnimi olji, aromaterapijo in osebnostnim razvojem.

Eva se z aromaterapijo in destilacijo zelišč ukvarjam še več kot pet let. Ob terapevtskih učinkih, ki jih imajo eterična olja na fizično zdravje, so dokazani tudi učinki njihovega vonja na naše čustvovanje. Gre za izredno široko področje, kjer je še veliko prostora za nova spoznanja. Naj nam večer senzoričnega potovanja, kjer bomo povezali vonj, dih in glasbo, pomaga do teh spoznaj.

Več informacij: www.eywineo.eu