Seminar: PROFESIONALNA DESTILACIJA ETERIČNIH OLJ, Marco Valussi

10.09.2021
do 12.09.2021
Turistična kmetija Žunko, Srednje 17, 2354 Bresternica
 

Želite podrobno spoznati postopke profesionalne destilacije?

Vas zanima kako pričeti z urejanjem svoje majhne ali večje destilarne?

Se sprašujete, zakaj destilacija eteričnih olj ni enaka destilaciji žganja?

Bi radi iz prve roke slišali več o mednarodnih praksah destiliranja?

 

V zadnjih letih je tudi v Sloveniji in sosednjih državah vse več zanimanja za gojenje in destilacijo zelišč v večjem – profesionalnem obsegu. Zato bomo po štirih letih ponovno gostili  Marca Valussija, svetovno priznanega predavatelja in avtoriteto na področju destilacije zelišč.

Namen seminarja je prejeti ali izpopolniti vaše strokovno znanje za samostojno destiliranje pri večji pridelavi zelišč in drugih rastlin.

Destilacijo si bomo najprej ogledali teoretično, nato pa v praktični demonstraciji to znanje prenesli v prakso.

Seminar je namenjen vsem, ki o vstopu v svet destilacije šele razmišljate ali o destilaciji že nekaj veste. Ob koncu seminarja boste razumeli:

– potek parne destilacije pri večjih in manjših destilatorjih,

– kako izbrati pravo opremo in opremiti tudi zahtevnejšo destilarno,

– pomen poznavanja parametrov destilacije s primeri različnih rastlin,

– kako ohranjati kakovost skozi celoten proces destilacije,

– pogoste napake pri destilaciji in njihove posledice.

Galerija seminarja

Komentarji udeležencev

Simon

Trenutno uporabljam manjši destilator, predvsem za eksperimentiranje in kot pripravo na prihodnost. Ta seminar je bil resnično neverjeten. Pokazal mi je toliko novih aspektov, novih informacij, konkretnih tehničnih usmeritev. Pomaga mi že zdaj in mislim, da mi bo tudi v prihodnosti, morda celo na večjem destilatorju.

Ana

Čudovit seminar je bil. Všeč mi je bilo, ker je potekal na profesionalni ravni a je bilo kljub temu veliko možnosti za odprte pogovore. Hvaležna sem za vse informacije, ki sem jih prejela od vseh vas!

Željka

Vesela sem, da sem se udeležila tega seminarja. Ne le zaradi lepega okolja in miru, ki vlada tukaj, ampak tudi zaradi obilice kakovostnih informacij, ki sem jih prejela. Dobila sem vpogled v nova izhodišča, na osnovi katerih se lahko v prihodnosti naprej razvijam na področju destilacije. Vesela sem tudi, da smo imeli dovolj možnosti za neformalne pogovore, zato se že zdaj veselim naslednjih seminarjev in delavnic tukaj.

Scroll to Top