Delavnica: SKRIVNE MOČI VRTNIC

08.06.2024
- 11:00h
do 08.06.2024
- 14:30h
Evin rožni vrt, Rošpoh-del 157b, 2351 Kamnica
Skrivne moči vrtnic_delavnica Eywineo

Skriti ključ do popolnega razumevanja terapevtskih moči vrtnic leži v vonju vrtnice. Poznavanje kemijske sestave učinkovin vrtnic in njihovega delovanja na naše telo je le en del moči vrtnic. Vsaj tolikšno če ne celo večjo moč jim daje njihov vonj, ki ga človeštvo opeva in časti že vse od davnih časov.

Ali vrtnice res lahko vplivajo na lajšanje srčnih težav? Kako jih lahko uporabimo za vpliv na čustva? Zakaj so v starih časih veljale za panaceo – univerzalno zdravilo za vse tegobe?

Ta in podobna vprašanja o tako opevanem delovanju vrtnic so za večino med nami predvsem poetične prispodobe, saj nimamo izkušenj in znanj, ki bi jih potrjevala. Zato smo se poglobili v starodavna znanja in sodobne raziskave o učinkih vrtnic. Naleteli smo na presenetljiva spoznanja, ki smo jih povezali v holističen terapevtski pristop za delo z vonjem vrtnice. V oporo nam je bila edinstvena sposobnost vrtnic, da lahko glede na naše trenutne potrebe pospešijo ali upočasnijo različne fizične in duševne procese ter tako telo ponovno povrnejo v harmonično ravnovesje, ki mu pravimo zdravje.

Ta najbolj poglobljena med vsemi našimi vrtničnimi delavnicami je namenjena tistim ljubiteljicam vrtnic, ki bi rade skozi predano delo z vonjem vrtnic odprle vrata razumevanju čutnega dela svojega življenja. 

Zaradi intenzivnega individualnega dela sprejmemo na delavnico največ pet udeleženk.

Z vami bom EVA NEDELKO, ljubiteljica in poznavalka starih sort vrtnic ter certificirana holistična aromaterapevtka.

Dišeč dopoldan bomo začele s sprehodom med vrtnicami Evinega rožnega vrta. Na njem raste več kot 100 sort starih vrtnic, ki jih Eva potrpežljivo zbira in neguje že 15 let. Ker ta delavnica ni namenjena spoznavanju nege in vzgoje vrtnic, bo naša pozornost namenjena razumevanju bistva vrtnic. V objemu naravno negovanega rožnega vrta se bomo predale pristnemu doživljanju vrtnic. Med prsti bomo občutile njihove cvetne liste ter se pustile razvajati vonju, ki ga bodo cvetni listki pustili na njih. Zaznavale bomo različne vrtnične vonje in opazovale njihove učinke na naše razpoloženje in čustvovanje.

Nato se bomo posedle na senčno pokrito teraso ob rožnem vrtu. Skozi predavanje se bomo poglobile v terapevtske sposobnosti vrtnic, kot jih vidi sodobna znanost. Seznanile se bomo s številnimi dobrodejnimi učinki, ki jih imajo vrtnice na naša fizična telesa. Spoznale bomo zdravilne učinkovine v vrtnicah ter se posvetile njihovemu vplivu na naš vsakdan. Tudi ta znanja so zelo pomembna, saj je zdravo telo za kakovostno in harmonično življenje vsakega od nas enako pomembno kot je zdravo čustvovanje in psiha. Na delavnici bomo odgovorili tudi na vprašanja:

– Katere so zdravilne učinkovine v vrtnicah?
– Zakaj vsi izvlečki vrtnic nimajo enakega učinkovanja?
– Proti katerim fizičnim težavam lahko uporabimo vrtnice?

V tretjem, najbolj izbranem delu delavnice, se bomo pogovarjale o terapevtskem vplivu vonja vrtnice na naše čustvovanje, energijsko stanje in duševno ravnovesje. Vrtnica je rastlina z najvišjo izmerjeno frekvenco v rastlinskem svetu. Zato ni presenetljivo, da je lahko njen vpliv na našo duševnost zelo močan. Vse velike civilizacije preteklosti in tudi vse današnje zdravilske prakse sveta jo uporabljajo za lajšanje številnih duševnih tegob, ki so povezane z nivojem srca. Veliko izkušenj se je na tem področju že nabralo, vendar pa je večina tovrstnega dela še vedno izhaja iz intuicije.

Naučile se bomo metode terapevtskega dela z vonjem vrtnice, ki bo bolj kot na ponavljanju naučenega znanja temeljila na intuiciji. Uporabile jo boste lahko za delo na sebi, kadar boste potrebovale podporo pri odpravljanju čustvenih bolečin, blokad in strahov.  Primerna je za načrtno vsakodnevno sproščanje ali pa tudi za prijetne občasne trenutke sprostitve.

Ob koncu delavnice se bomo ob spremljavi nežne klasične glasbe prepustile še senzoričnemu razvajanju čutov. Primerjale bomo hidrolate in eterična olja vrtnic iz različnih koncev sveta. Same boste lahko spoznale velike razlike med njimi. Delavnico bomo zaključile z degustacijo izbranih dobrot, inspiriranih z vonji in okusi vrtničnih cvetov, hidrolatov in eteričnih olj.

Termin delavnice :     sobota 8. junij 2024 ob 11.00

Lokacija delavnice:     Evin rožni vrt, Rošpoh-del 157b, 2351 Kamnica

Trajanje delavnice:   3-4 ure

Maksimalno število udeležencev:    5

CENA DELAVNICE: 85 EUR

Cena delavnice vključuje:

– voden sprehod med vrtnicami Evinega rožnega vrta

– predstavitev terapevtskih sposobnosti vrtnic

– demonstracijo terapevtskega dela z vrtnico

– praktično primerjavo vzorcev vrtničnih hidrolatov in redkih eteričnih olj z možnostjo nakupa

– praktični nasveti iz aromaterapevtske prakse

– izbran vrtnični degustacijski prigrizek in topli napitek

Eva Nedelko

Eva je certificirana holistična aromaterapevtka, ljubiteljica starih sort vrtnic in predavateljica. Zaključila je magistrski študij finančnega managementa ter se že med delom na finančnem področju postopno preusmerila v destilacijo in aromaterapijo. Zasnovala je Dišavni vrt pri Vidi, poln tradicionalnih slovenskih zelišč, in Evin rožni vrt z zbirko dišečih starih sort vrtnic, ki se jim posveča z veliko strastjo. Predano delo z vrtnicami ji je odprlo pot do višjih zaznav in preučevanje njihovega vonja jo je povezalo s svetom eteričnih olj. Končala je več mednarodno priznanih aromaterapevtskih izobraževanj, je tudi imetnica slovenske NPK Aromaterapevt.

Več kot osem let se ukvarja z destilacijo eteričnih olj najvišje čistosti, ki jih je združila v blagovno znamko EYWINEO. Ob tem tudi že pet let predano svetuje vsem, ki jih zanima zdravju koristna uporaba eteričnih olj. Svoje znanje z veseljem predaja naprej na delavnicah o destilaciji in aromaterapiji.

Prijava na delavnico SKRIVNE MOČI VRTNIC

Prijava na delavnico je možna najkasneje do srede, 5. junija, oziroma do zapolnitve prostih mest, preko spodnjega prijavnega okna.

Več informacij na info@eywineo.eu ali 041 505 897.

PREPRIČAJTE SE O TERAPEVTSKIH SPOSOBNOSTIH VRTNIC TUDI VI !

Scroll to Top