MEŠANICA HIDROLATOV

15,00

100 % naravna mešanica hidrolatov, brez konzervansov

Količina: 200 ml

Sestava: hidrolat poprove mete, hidrolat žajblja, hidrolat timijana

Rastišče rastlin: Dišavni vrt pri Vidi, Slovenija

Način vzgoje rastlin: gojeno

Način izdelave: parna destilacija, klasična metoda

Datum izdelave: 2020

Na zalogi

Kategorija:

Opis

V naši mešanici hidrolatov so se zlili 100% naravni hidrolati poprove mete, žajblja in timijana. Vsi so pridobljeni s parno destilacijo rastlin iz našega Dišavnega vrta, brez kakršnihkoli dodatkov. Namenoma smo povezali hidrolate, ki slovijo po svojem protibakterijskem delovanju v ustni votlini.

Hidrolat žajblja je dobro znana pomoč pri težavah grla in dlesni, prav tako hidrolat timijana. Dodali smo jima še osvežilen hidrolat poprove mete in z njegovim nezgrešljvim mentolovim okusom zaokrožili tudi njegovo aromo. Naša mešanica je zato prijetnega vonja in okusa tudi za tiste, ki bi jih morda odvrnil okus posameznega hidrolata. Njen okus je precej aromatičen, zato jo je možno tudi razredčiti z vodo v poljubnem razmerju.

Vsi trije uporabljeni hidrolati sodijo med stabilne hidrolate in jih je potrebno porabiti  v 24 mesecih oziroma v 3 mesecih po odprtju. Ker je v mešanici tudi hidrolat žajblja, se njena uporaba odsvetuje nosečnicam.

Priporočamo ga predvsem za uporabo v ustni votlini:

  • izplakovanje ustne votline: požirek mešanice hidrolatov lahko žvrkljate v ustih nekaj minut (priporočljivo vsaj zvečer), nato izpljunite. Uporabite ga lahko pri različnih vnetjih, parodontozi, poškodbah, slabem zadahu, prekomernih oblogah zob.
  • izpiranje grla: ob prehladnih težavah lahko mešanico nekaj minut grgrate v grlu, nato izpljunite. Grgranje ponovite večkrat dnevno in ga izvajajte pogosteje ob začetku težav.

V primeru negotovosti pri uporabi se obrnite na aromaterapevta.

 

Mnenja

Za to objavo še ni mnenj

Prvi oddajte mnenje za “MEŠANICA HIDROLATOV”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…