MELISA destilat

Melissa officinalis

Loading...

MELISA destilat

15,00

5/5

100 % naraven, nerazredčen, brez konzervansov

Količina: 100 ml

Deli rastline: nadzemni zeleni deli

Rastišče rastline: Dišavni vrt pri Vidi, Slovenija

Način vzgoje: gojeno

Način destilacije: parna destilacija, klasična metoda

Voda pri destilaciji: izvirska

Datum destilacije: julij 2022

Ni na zalogi

Loading...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Naša melisa je zrasla na našem dišavnem vrtu. Skrbno negovana, na čudoviti, čisti in energijsko polni lokaciji. Več o njej pišemo na strani o dišavnem vrtu (link). Je resnično najbolj delikatna  med vsemi rastlinami, ki jih gojimo in destiliramo. Zahteva predanost in neprestano nego od začetka pa do konca. Med rastjo zahteva dovolj hranil, vlage in obrambo pred vsiljivimi pleveli, ki jo lahko popolnoma prerastejo. Sledi žetev, ki je prava mala znanost. Ujeti je treba pravi trenutek, tik pred cvetenjem, ne sme biti prevroče, ne sme biti po nalivu… Vse to namreč vpliva na količino eteričnega olja, ki ga je res malo. In nabrana mora takoj v destilator, sicer izgublja olje.

Samo prvovrstne in zdrave rastline so ročno nabrane in odbrane za destilacijo. Meliso destiliramo s čisto izvirsko vodo izpod Pohorja, saj se zavedamo, da je ob rastlini sami tudi voda nosilec zdravilnih zapisov.

Destilat melise je tehnološko izdelan nekoliko drugače kot hidrolat. V procesu destilacije namreč eteričnega olja ne ločujemo od hidrolata, zato ima destilat bolj polno in močno aromo kot hidrolat ter vsebuje več eteričnega olja.

Vonj melise spominja na limono, prijetno umirja in sprošča. Ima sposobnost umiriti nemirno beganje v naših možganih, zato ne preseneča, da pripravke iz melise uporabljajo za blaženje lažjih depresij in celo kot pomoč pri Alzheimerjevi bolezni.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Destilat melise je eden nežnejših destilatov. Je varen za uporabo, tako za zunanjo kot za notranjo uporabo. Sodi med manj stabilne destilate in ga je potrebno porabiti v 12 mesecih po destilaciji. Njegova uporaba je potencialno tako vsestranska, da je omejitev predvsem domišljija. Zaradi njegove nežnosti lahko z njim pomagamo tudi mlajšim otrokom. Vendar pa je pred uporabo dobro testirati potencialno občutljivost nanj.

  • Koža: odlično neguje občutljive vrste kože, blaži vnetja občutljive kože
  • Virusi: med redkimi ima sposobnost, da pomaga proti herpes simplexu
  • Živčni sistem: sprošča in pomirja ter blaži stres, pomaga proti nespečnosti
  • Kulinarika: zaradi značilnega citronskega okusa ga lahko dodajamo pijačam, sladoledom, sladicam…

Ker destilat vsebuje nekoliko več eteričnega olja kot hidrolat melise, ga je pred uporabo obvezno potrebno preteresti. V primeru negotovosti pri uporabi se obrnite na aromaterapevta.

Razpoložljive večje količine:

'DA'

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MELISA destilat”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

E-novice
Prijavite se na e-novice
Kontakt
Scroll to Top