SMILJ hidrolat

(1 mnenje stranke)

10,00

100 % naraven, nerazredčen, brez konzervansov

Količina: 100 ml

Uporabljeni deli rastline: zeleni deli in cvetovi

Rastišče rastline: Dalmacija, Hrvaška

Način destilacije: parna destilacija, klasična metoda

Datum destilacije: junij 2019

Na zalogi

Kategorija:

Opis

Smilj je nabran ročno in prihaja iz Dalmacije. Nekateri pravijo, da je dalmatinski smilj celo boljši od slovitega smilja iz Korzike. Kadar cveti, kar je običajno v mesecu juniju, so v Dalmaciji cele poljane prekrite z njim. Od njegovih močno rumenih cvetov prav zažarijo.

Hidrolat smilja je še eden od mogočnih hidrolatov. Njegov poseben vonj in okus ostaneta sveža še dolgo po uporabi. Glede na rastišče in izvor se vonji hidrolata smilja lahko zelo razlikujejo. Zelo prijeten, zeliščni in karakteristični vonj smilja dajejo hidrolatu EYWINEO očarljivo noto.

Smilj slovi po svojih regeneativnih sposobnostih za kožo. Takšne sposobnosti ima tudi hidrolat. Za kožo je posebej blagodejna uporaba hidrolata v obliki tonika, ki se razprši na obraz ali druge dele telesa pred vsako uporabo kreme ali negovalnega olja. Tako navlažena koža dolgo zadrži svojo elastičnost in svežino.

 

Hidrolat smilja je varen za uporabo. Sodi med stabilne hidrolate, saj je za uporabo primeren do 24 mesecev po destilaciji. Uporaba hidrolata smilja je povezana z legendarnimi regenerativnimi sposobnostmi rastline:

  • Nega kože: je izjemen tonik za vlaženje kože obraza, primeren za vse vrste kože, še posebej za suho in zrelo kožo
  • Opekline kože: učinkovito lajša regeneracijo od sonca opečene kože
  • Poškodbe kože: je zelo dobro sredstvo za odpravo bušk in modric
  • Dolgotrajne poškodbe kože: svež hidrolat je primeren za nego brazgotin in ran, ki se dolgo celijo (npr. po operacijah, tetovažah…)
  • Vnetna stanja kože: učinkovito pomaga pri aknah in drugih vnetjih kože

V primeru dvomov ob uporabi se obrnite na aromaterapevta.

1 mnenje za SMILJ hidrolat

  1. Maja

    Hidrolat smilja Eywineo ima zelo močan vonj po smilju. Z njim smo v dveh dneh odpravili vneto obnohtno kožico. Zelo prav nam je prišel tudi pri blaženju sončnih opeklin.

Dodaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…