VONJ BOBNA – senzorično potovanje z zvokom, vonjem in ognjem

15.08.2020 - 06:00
do 15.08.2020 - 21:00
Dišavni vrt pri Vidi, 2354 Bresternica

Človekova zavest je neskončna skrivnost. Naše zaznave lahko izjemno razširimo in obogatimo, če uporabimo različne tehnike izostrenja naših čutov ter pozornosti.

Na prav posebno senzorično popotovanje VONJ BOBNA vas bova popeljala ANDREJ HRVATIN in EVA NEDELKO. Na njem se bomo posvetili zvoku in vonju.

Eva, aromaterapevtka in destilarka zelišč, vas bo na začetku popeljala na sprehod skozi Dišavni vrt pri Vidi. Videli in predvsem povonjali boste enajst različnih zelišč z Dišavnega vrta. Izbrali boste dišeče sveže zelišče, ki vam je po vonju najbližje. Izkušnjo boste okrepili še z vonjanjem eteričnega olja izbranega zelišča.  Aromatični del potovanja boste zaključili z vonjem, ki ga bo vaše zelišče razvilo ob stiku z živim ognjem v kamnitem ognjišču.

Andrej, glasbenik in oblikovalec zvoka, vas bo v nadaljevanju popeljal na potovanje z dihom, pozornostjo in zvokom. Na njem se boste lahko potopili v svoje notranje zgodbe in zvočne pokrajine.

Uvodoma bo predstavil dihalne tehnike na osnovi tibetanskih in indijskih praks. Vrhunec večera bodo zvoki, ki jih bo izvabil iz posebnih zvočil: Rav Vast bobnov, kristalne harfe, indijanske piščali, šamanskega bobna, koshi bells.

Še posebno močne senzorične učinke sproža obročni (šamanski) boben kot zelo prvobitno glasbilo, ki je v različnih kulturah širom sveta v uporabi že tisočletja za komunikacijo z globjimi nivoji zaznave. Zvoki teh izjemnih in drugačnih glasbil bodo v posebnem okolju velikega kamnitega ognjišča, ognja in izjemne razgledne lokacije s pogledom na sij večernih luči Maribora ustvarili intimno glasbeno doživetje posebne vrste.

Toplo vabljeni na izjemno senzorično potovanje VONJ BOBNA…

… v Dišavni vrt pri Vidi

(v neposredni bližini Srednje 31, nad Bresternico pri Mariboru) 

v soboto, 15. avgusta ob 18.00 uri.

Število mest je omejeno, zato prosimo za predhodno najavo na info@eywineo.eu ali mobi: 041 505 897.

Prijave so zaprte

Deli:
Scroll to Top