AROMA JOGA

Svet eteričnih olj, destilacije in aromaterapije

Drage ljubiteljice joge in aromatično-zvočnih popotovanj!

Ob koncu meseca novembra vas toplo vabimo na prav poseben AROMA-JOGA odmik.

Namenjen je vsem vam, ki bi se rade s pomočjo joge in čutov vonja in sluha dotaknile svojih

energijskih centrov, prenovile svoje počutje ter se sveže in polne energije vrnile v vsakdan.

Tri dni se bomo skupaj ob podpori joge predajale čutenju ozaveščenih gibov in vdihov.

Starodavne tehnike vodenih zvočnih sproščanj nam bodo pomagale odstranjevati naše energijske blokade.

Čut vonja nas bo ob spremljavi eteričnih olj vodil k prepoznavi in premikom naših čustvenih blokad.

Prijetna energija izjemnega kraja našega druženja nas bo pri vsem tem izdatno podprla.

Kako bodo tekli naši dnevi?

Zjutraj nas bo prebujal angelski glas Patricije in njenih manter. Popeljal nas bo v nov dan, ki ga bomo začele z jogo za prebujanje.

Čez dan bomo spoznavale naše energijske potenciale, raziskovale duhovne in aromatične vsebine eteričnih olj ter različne tehnike joge povezovale z našimi energijskimi središči. Predznanja za to niso potrebna, le dobra volja in odprto srce.

Popoldne se bomo po individualnem delu z aromaterapevtko Evo in  zvočnem sproščanju s tibetanskimi posodami s Patricijo posvečale predvsem sebi. Izdelale si bomo tudi svoj lasten zeliščni kadilni svitek.

Dovolj bo tudi prostega časa, ki ga bomo lahko izkoristile za sprehode po Dišavnem vrtu, posedanje ob ognju, meditacije in pogovore.

Zvečer si bomo privoščile zvočno popotovanje s Patricijinim čudovitim glasom in njenimi gongi, čas bo primeren tudi za savnanje.

Kje se bomo srečale?

Na izletniški kmetiji Žunko nad Bresternico pri Mariboru, locirani na čudoviti energijsko močni razgledni legi s pogledom na Maribor in Pohorje. Kmetija je v celoti obnovljena v starem kmečkem slogu.

Na razpolago nam bo renovirano gospodarsko poslopje s prenočišči. Njegova duša je velika podeželska knjižnica s kaminom, iz katere se lahko po markantnem stopnišču sprehodimo na zeliščni vrt. Prostor za prenočevanje je estetsko urejen in lahko sprejme do 20 ljudi, prav tako velika skupna kmečka kuhinja, ki nam bo na razpolago za naše potrebe.

Individualno sproščanje z zvočnimi posodami bomo doživljale v posebnem stilno urejenem prostoru, za aromaterapevstke posvete pa smo uredili aroma-kotiček.

Za sprehode in druženja nas pričakuje 3.000 m2 velik Dišavni vrt. Vrt je poln aromatičnih slovenskih zelišč in starih sort vrtnic ter prepreden s sprehajalnimi potmi. Iz zelišč, ki rastejo na njem, pridelujemo povsem naravna eterična olja in hidrolate Eywineo.

Kaj vključuje cena AROMA-JOGA odmika?

– 2x nočitev s polnim penzionom (vegetarijanska prehrana)

– 5x joga

– 2x delavnica z eteričnimi olji

– delavnica izdelave kadilnih zeliščnih svitkov

– individualno aromaterapevtsko svetovanje

– individualno sproščanje s tibetanskimi zvočnimi posodami

– večerno zvočno popotovanje ob gongih in drugih meditativnih glasbilih

– finska ali zeliščna savna

– večer ob ognju na prostem ali ob kaminu

Kako se lahko prijavite?

Do zapolnitve mest lahko pošljete sporočilo s svojimi podatki na e-naslov: info@eywineo.eu, kjer lahko dobite tudi več informacij.

Cena 3-dnevnega AROMA-JOGA odmika:  275 Eur

Termin: petek 27.11. do nedelja 29.11.

Lokacija: Srednje 17, 2354 Bresternica pri Mariboru

Število mest je omejeno. Ob prijavi se plača rezervacija v višini 100 Eur. V primeru odpovedi se plačana rezervacija vrne plačniku.

Kdo bo z nami?

Eva Nedelko

Eva je aromaterapevtka, ljubiteljica starih sort vrtnic in destilarka. Zaključila je magistrski študij finančnega managementa ter se po več kot dveh desetletjih dela na finančnem področju postopno preusmerila v aromaterapijo. Zasnovala je Dišavni vrt poln zelišč in starih sort vrtnic, ki se jim  posveča z veliko strastjo. Predano delo z vrtnicami ji je odprlo pot do višjih zaznav in preučevanje njihovega vonja jo je povezalo s svetom eteričnih olj. Končala je več mednarodno priznanih aromaterapevtskih izobraževanj, med drugim na ameriškem Institute for Aromatic Studies in na Aromahead Institute. Je tudi imetnica slovenske NPK Aromaterapevt.

Več kot pet let se ukvarja z destilacijo eteričnih olj najvišje čistosti, ki jih je združila v blagovno znamko Eywineo. Ob tem tudi že pet let predano svetuje vsem, ki si želijo nasveta o zdravju koristni uporabi eteričnih olj. Njena posebna strast je holistična aromaterapija, ki celostno obravnava človeka in njegove težave.

Patricija Roj

Patricija je dekle z velikim srcem. Ugotovila je, da lahko s pomočjo joge nekaj svoje dobrote deli tudi z ostalimi. Preden se je  z vsem svojim bistvom prepustila študiju in poučevanju joge, je 8 let delila radost z majhnimi otroki kot vzgojiteljica v vrtcu. Sedaj že 4 leta vodi začetne in nadaljevalne skupine joge za odrasle in mini jogo za otroke.

Je certificirana učiteljica hatha yoge, vinyasa/dinamične yoge in fundation yoge. Izpit za učiteljico Hatha joge je opravila pod mentorstvom znane mariborske učiteljice Iyengar joge Zdenke Bratec. Kasneje je prejela certifikat za učiteljico Vinyasa joge po standardih ameriške “Yoga Alliance USA”. Ko je pol leta kot prostovoljka delala z otroki v Kambodži, je ob tem izpopolnjevala tudi svoje znanje joge pod mentorstvom Avstralke Maggi Nimmo in prejela cerifikat za Fundation jogo.

Patricija živi z glasbo in glasba živi v njej že od njenega rojstva. Po dolgih letih prepevanja jo je prav glasba pripeljala do prostovoljnega dela z otroki v Kambodži, kjer je z njimi prepevala. Tam se je tudi zaljubila v zvočno meditacijo, saj je spremljala delo zvočnih zdravilcev Daniela Coatesa in Maggi Nimmo.

Eva Vodošek

Eva je poklicna maserka, NPK refleksoterapevtka, kozmetičarka, delovna terapevtka in velika ljubiteljica narave. Rada ima zelišča in vse kar poraja ljubezen, v prostem času pa se ljubiteljsko ukvarja tudi s čebelarstvom.

Po končanem študiju delovne terapije in letu in pol dela v domu za starejše  so jo ‘poklicale’ masaže. Klicu srca se je odzvala in si z odprtjem lastnega salona za sproščanje telesa in duše ‘Gold touch’ uresničila skrite želje. Dela maserke ne jemlje kot službo ampak kot nekaj, kar je del nje, saj masaže opravlja s srcem. V svojem salonu občasno organizira tudi kratke delavnice samomasaže in tehnik sproščanja telesa in uma.

Zeliščne svitke izdeluje ze dobri dve leti. Ideja o njijhovi izdelavi se ji je porodila ob sprehajanju med zelišči na babičinem vrtu. Osnovna znanja o izdelavi svitkov je našla na različnih internetnih straneh, dokončno pa je razvila svojo tehniko z neprestanim preizkušanjem in raziskovanjem kar sama. Danes lahko svoje izdelke s ponosom predstavi vsem, ki jih izdelava in uporaba zeliščnih svitkov zanima.

Vida Fugina

Vida Fugina, rojena Žunko, je ustvarjalna duša in ljubiteljica podeželske motivike. Svojo ustvarjalno strast Vida usmerja predvsem v kulinariko, zbiranje starin, prenovo stare hiše in urejanje okolice. Pri obnovi domačije Vida ne sledi načelom preproste rekonstrukcije, ampaka želi na inovativen način gostom pričarati sodobno izkustvo slovenske podeželske tradicije. Ključen del takšnega izkustva je, poleg kreativne kulinarike in izvirne stare hiše, tudi urejna okolica.

Za estetsko oklico je Vida prejela priznanje Zlata Vrtnica. Okolico in vrt so Vidi pomagali zasnovati prijatelji, ki jih je spoznala preko znane botaničarke Jelene de Belder, pri kateri je bila na enomesečnem izpopolnjevanju. Danes Vida pridobljeno znanje koristi in nadgrajuje tako, da z družino in prijatelji, nabira sadove,cvetlice in zeli iz domačega vrta, travnika ter gozda in iz njih ustvarja slastne in zdravju blagodejne izdelke.

Program AROMA-JOGA odmika

Petek, 13. novemer

18.00-19.00 Joga za sproščanje

19.00 Večerja

20.30 Spoznavanje ob ognju/kaminu, petje manter s Patricijo

… prosto za meditacije, savno

zeliščna savna1_k

Poslastica posebne vrste bo savnanje. Ob klasični finski savni za dve osebi, ki jo bomo po želji dopolnili z eteričnimi olji EYWINEO, nam bo na razpolago tudi  podeželska zeliščna savna. Svoje telo bomo prepustili zeliščni pari te neobičajne različice savne.

Sobota, 14. novemer

6.00 Nežno prebujanje ob meditativnih zvokih

6.30 Jutranja joga

8.00 Zajtrk

9.00 Kako z eteričnimi olji podpreti jogo (delavnica)

10.30 Senzorično delo z eteričnimi olji (delavnica)

… prosto za sprehode, počitek

13.00 Kosilo

… prosto za sprehode, počitek

15.00 Joga za sproščanje

16.00-19.00 Individualni tretmaji – 30 min

– aromaterapevtsko svetovanje ali

– zvočno sproščanje  s tibetanskimi posodami

– izdelava kadilnih zeliščnih svitkov (delavnica)

19.00 Večerja

20.00 Zvočno popotovanje z gongi in meditativnimi glasbili

.. prosto za meditacije, savno

Nedelja, 15. novemer

6.00 Nežno prebujanje ob meditativnih zvokih

6.30 Jutranja joga

8.00 Zajtrk

9.00-12.00 Individualni tretmaji – 30 min

– aromaterapevtsko svetovanje ali

– zvočno sproščanje  s tibetanskimi posodami

– izdelava kadilnih zeliščnih svitkov (delavnica)

12.00 Joga za sproščanje

13.00 Kosilo

14.00 Zaključni krog

DSCN0226_Kadilo

Kadilni zeliščni svitek

Več o vsebini dogajanj….

Joga za prebujanje

Jutranja joga ima prav posebno moč. Z nasmehom bomo s tekočimi gibi raztegnili telo, zbudili um in napolnili dušo. Pozdrav soncu (sanskrtsko Surja Namaskar) je starodavna jogijska tehnika, ki smo jo prejeli od razsvetljenih modrecev iz vedskih časov. Sonce je simbol spiritualne zavesti in v preteklosti je bilo njegovo čaščenje v mnogih kulturah pomemben del vsakdanjika.

Surja Namskar je sestavljena iz treh elementov: forme, energije in ritma. Dvanajst asan tvori fizično obliko prakse. Položaji ustvarjajo prano, življenjsko energijo. Ko jih izvajamo enakomerno, ritmično, povezano z dihom, s tem simboliziramo ritme vesolja (24 ur v dnevu, dvanajst faz zodiaka, bioritem telesa …). S Surjo Namaskar se lahko učinkovito sprostimo, raztezamo mišice, pomasiramo sklepe, mišice in notranje organe, s čimer močno pripomoremo k dobrobiti in zdravju telesa.

IMG_20180826_Joga za prebujanje
EO in knjižnica_k

Eterična olja in joga

Eterična olja so koncentrirane rastlinske substance omamnih vonjev. Čudovito podpirajo učinkovanje joge in njen prvobitni namen, ki je dvig zavesti skozi ozaveščanje lastnih energijskih potencialov. Njihovo delovanje na energijske centre človeka je znano že tisočletja. Ker na uravnoteženost energijskih centrov vpliva tudi joga, lahko s povezavo obeh znanj dosežemo potencirane učinke. Skupaj si bomo ogledale, kako povezano uporabiti eterična olja in jogo.

Senzorično delo z eteričnimi olji

Eterična olja dosežejo čustveni nivo človeka skozi vonj. Večina nas je že doživela trenutek, ko nas je nek vonj v trenutku spomnil na oddaljeno situacijo iz preteklosti, na kraj ali ljudi povezane z njim. Načrtno delo z vonjem eteričnih olj lahko prinese čudovite rezultate in če se tega dela lotimo v skupini, so lahko rezultati še veliko boljši.  Skupinsko delo prinaša uvide, ki jih sami ne zmoremo doseči. Skupaj se bomo zato posvetili senzoričnemu delu z izbranimi eteričnimi olji.

Joga za sproščanje

Ko sistematično in zavedno sprostimo mišice in sklepe, se živčni sistem umiri. Telo se osvobodi napetosti in preplavijo ga nove zaloge energije. Jogijski položaji, ki jih bomo izvajali, bodo sprostili grlo in trebuh, odprli prsni koš in nam s tem omogočili lažji in globlji vdih. Umiril se bo naš um in se s tem lažje osredotočil.

Dinamična/vinyasa joga

Vinyasa joga je dinamično prehajanje med posameznimi asanami in povezuje dihanje in gibanje. Pri izvajanju joge bomo izhajale iz potreb našega telesa v danem trenutku, da sprosti napetosti na fizičnem in čustvenem nivoju. Jogijski položaji delujejo na telo in duh tako, da se sprostimo in umirimo, odstranimo stres, prečistimo energetske kanale, uravnovesimo delovanje hormonskih žlez, se osvežimo, okrepimo telo, postanemo gibčni, okrepimo trebušni center in ojačamo živčni sistem.

 

IMG_20191209_dinamična_2
IMG_20200321_zvočna kopel

Zvočna kopel

Zvočna kopel je glasbena pravljica z meditativnimi glasbili (gong, tibetanske posode, kristalna posoda, koshi zvončki, kalimba, oceanski boben, spring drum…) in prepevanjem manter. Je zelo prijetna in sproščujoča oblika zvočne meditacije.

Kaj zvočna meditacija sploh je? Je uporaba glasbe za izboljšanje fizičnega ali emocionalnega počutja in zdravja. Prinaša globoko sprostitev uma in telesa. Zvok pomaga odpraviti energijske blokade, ki se pojavijo v nas. Glasbila in mantre, ki vibrirajo v popolni resonanci, se sinhronizirajo z valovanjem naših možganov in telesa ter tako začnejo postopek zdravljenja. Petje manter še bolj aktivira subtilne energijske centre in nas še bolj umiri, sprosti in navda z radostjo.

S pomočjo gonga dosežemo sozvočje, ustvarjati se začne mnogo nad tonov in pod tonov, telo se odpre sprejemanju subtilne energije. Leva in desna polovica možganov se uravnovesita, um utihne, obmiruje. Tako se iz zavesti pomikamo v podzavest, v stanje, ki ga lahko imenujemo »budno sanjanje«. To stanje omogoča osvobajanje strahov, negativnih miselnih in vedenjskih vzorcev, karme, blokad, težkih, nizkih, neljubečih energij.

 Izdelava kadilnih zeliščnih svitkov

Kadiljenje je izredno razširjen obred starih kultur. Njegov namen je odstraniti stare, težke energije, saj kadilo očisti ozračje in v prostor prinese novo svežo energijo.

Na zacetku delavnice bomo spoznale rastline, ki so primerne in se najpogosteje uporabljajo pri izdelavi kadilnih svitkov. Seznanile se bomo tudi z njihovo energetsko vlogo v svetu kadiljenja. Eva nam bo pokazala postopek izdelave kadilnega svitka in nam zaupala drobne trike, ki jih je pri tem potrebno poznati. Zelišča za svoje navdihujoče svitke izbira intuitivno in jih poveže z naravno vrvico. Nato jih nekaj trenutkov pusti na soncu, da se napolnijo še z energijo sonca in jih v sušilnem prostoru počasi suši 2-3 tedne. Vsaka od nas si bo lahko tudi izdelala svoj kadilni svitek iz zelišč, ki jo bodo najbolj pritegnila.

IMG_20200824_193624_217